MPAA dreigt Google offline te halen

De Motion Picture Association of America (MPAA), die opkomt voor de rechten van de Amerikaanse filmindustrie, heeft gedreigd om Google af te sluiten van internet. Werknemers van de zoekgigant blijken actieve BitTorrent-gebruikers te zijn.

Amerikaanse filmstudio's en platenmaatschappijen sporen elk jaar duizenden overtreders van de auteursrechtenwet op die illegaal films en muziek via BitTorrent-sites verspreiden en downloaden. Deze overtreders krijgen vervolgens een waarschuwing toegestuurd om onder dreiging van afsluiting hiermee te stoppen.

Nu blijken sommige van deze waarschuwingen te belanden op het hoofdkwartier van Google in Mountain View in Californië, aldus TorrentFreak. 'Copyright infringement also violates your ISP’s terms of service and could lead to limitation or suspension of your Internet service', zo waarschuwt de MPAA de zoekgigant.

Niet dat Google zich zorgen hoeft te maken; dergelijke berichten leiden, ook in het geval van individuele overtreders, nooit tot daadwerkelijke actie en moeten gewoon als waarschuwing moeten worden opgevat. Opvallend is dat Google zich juist harder op is gaan stellen tegen schending van het auteursrecht, door termen als BitTorrent en RapidShare op de zoekmachine te censureren.