'Muis voor noodgevallen' bevalt goed

HP lanceert een handige gadget: een Bluetooth-muis in credit card-formaat. Hij past precies in het PC Card-slot van een notebook-pc, zodat je hem daarin kunt opbergen en opladen. Heb je de muis nodig, dan trek je hem tevoorschijn.

Het is wel een muis voor noodgevallen. Hij is even dik als vier op elkaar gestapelde betaalpassen. Lekker 'muizen' is het zeker niet, ook niet als je uitklapstandaard aan de onderzijde uitvouwt zodat hij met zijn rug wat omhoog komt (zie afbeelding). Maar het is alleszins werkbaar voor een kwartiertje en zeker comfortabeler dan de touchpad in de notebook zelf.

Handleiding
Voor de installatie had ik even de handleiding nodig. Twee zaken zijn van belang: je moet in Windows de Bluetooth-hardwarewizard starten en direct daarna moet je met een scherp voorwerp een miniem gaatje aan de onderzijde van de muis indrukken, zodat de 'pairing' tussen pc en muis op gang komt. Je moet dit heel snel doen, want de pc zegt al binnen vijf seconden dat er 'geen apparaten' gevonden zijn. De tweede keer lukt dit je vast wel en is de draadloze verbinding een feit. Deze verbinding wordt onthouden; het is een eenmalige installatie.

De optisch werkende muis is niet al te kritisch op het gebruikte oppervlak. De muis is getest op een lederen bank, op een glimmende houten tafel en op een melkglazen bureautje. Omdat hij maximaal 10 meter bereik heeft, is hij ook prima in te zetten bij een presentatie met een beamer, losjes in de hand gehouden. Je gebruikt hem dan als 'zapper', waarbij de linker en de rechtermuistoets staan voor vooruit en achteruit bladeren door de slides.

Verbeterpunt
Er is nog wel een verbeterpunt: door de geringe hoogte was er geen ruimte voor een muiswiel. Toch mis ik die regelmatig, vooral in lange documenten en webpagina's. Misschien kan die in een volgende editie worden geboden in de vorm van een schuifknopje?

Prijs: 45,-- (excl. btw) | Info: www.hp.nl