MultiTaction iWall nodigt uit tot interactief samenwerken

Samenwerken is, hoewel een must voor iedere organisatie, ook continu een struikelblok. MultiTaction probeert een organisatie de touwtjes in handen te geven met op maat gemaakte interactieve videomuren, de iWall.

MultiTaction iWall

De iWall is te zien als een multitouch-oplossing voor conference rooms, maar ook organisaties waarbij creativiteit in overleg centraal staat, hebben voordelen bij de iWall. Displays kunnen zo groot of klein geleverd worden als een organisatie wil, waarbij 55-inch wel het minimum is. Dit deel van de display noemt MultiTaction de Cell en vormt het hart van de oplossing.
 
Aan de cell kunnen meerdere displays gekoppeld worden naar gelang daar behoefte aan is, maar een display uit een stuk in alle denkbare vormen en maten zijn mogelijk. Om het systeem te draaien heb je verder een pc nodig, aanrakingdetectie van de displays gebeurt door middel van een door MultiTaction geleverde infraroodtechniek.

De iWall in actie

Tijdens de ISE-beurs in Amsterdam kregen we een kleine demonstratie. Deze demonstratie gebeurde op een staand display dat horizontaal op je afliep, als een staantafel tegen een grote muur. Multitouch is ook echt multitouch bij de iWall, want we stonden met tien man te schuiven en te vegen over de displays.
 
Terwijl wij een demonstratie kregen over de iWall zelf via video op de wall, annoteerde onze buurman de opmerkingen die zijn buurman tegen hem maakte op het display. Ook wij gingen vervolgens notities maken op de wall, waar het eerlijk gezegd ook echt toe uitnodigde.
 
Met een iWall werk je dus samen op een groot multitouch canvas. Toch vroegen we ons af of dit systeem ook geschikt is om op afstand mee te werken, waarbij projecten gedeeld worden door meerdere iWalls op locatie. De woordvoerder van MultiTaction bleef ons dit antwoord schuldig helaas.

Jouw eigen software op de iWall

Even werken met de iWall levert een stroom aan creatieve ideeën op. Natuurlijk, conferencing is mogelijk, en ook kan er 'gewoon' op gewerkt worden, maar het creatieve en educatieve karakter van de iWall blijft natuurlijk de boventoon voeren. Daarom is er ook een sdk beschikbaar voor organisaties die hun eigen software willen integreren met de oplossing van MultiTaction. Het systeem is hiermee volledig te integreren in de infrastructuur van jouw bedrijf. 

Off the shelve

Natuurlijk zijn er ook organisaties die liever zo min mogelijk werk hebben aan de integratie van een iWall binnen hun organisatie. Daarom levert Multitaction vijf standaard pakketten die allen tenminste geleverd worden met een IR-pen en minstens uit drie cellen bestaat vanaf een oppervlakte van 94-inch tot een curved display van 324-inch.
 
Prijzen zijn op aanvraag, meer informatie vind je op multitaction.com.

MultiTaction iWall nodigt uit tot interactief samenwerken
MultiTaction komt met op maat gemaakte interactieve videomuren, de iWall.