Musical op komst over Bill Gates en Steve jobs

Apple CEO Tim Cook deed laatst zijn beklag dat er alleen maar films worden gemaakt over Steve Jobs. Na de versie uit 2013 met Ashton Kutcher, is er nu weer een versie met Michael Fassbender, die overigens twee Oscar-nominaties heeft gekregen. Om de kijkers deze keer echt te verrassen komt er een musical comedy over Steve Jobs, mét niemand minder dan 'Bill Gates'. De musical heeft zelfs al een plek veroverd op Broadway.

Bill Gates en Steve Jobs in theatre

De musical beleeft zijn première op 21 april in het beroemde theater-district in New York, in het Longacre Theatre. In het persbericht worden al kleine spoilers gegeven over de twee hoofdpersonen, bijvoorbeeld: 'Voordat Bill Gates en Steve Jobs de onbetwiste titanen van de technologie werden, waren ze NERDS.' Apart om te vermelden is dat dit niet de eerste musical is die over de twee is gemaakt. De Philadelphia Theatre Company deed een poging in 2005 en won daar zelfs enkele lokale awards mee.

Bill Gates en Steve Jobs op film

Sindsdien is er natuurlijk veel veranderd, de introductie van de iPhone bijvoorbeeld, deze versie is dan ook meer up to date. 'Nerds', zoals de musical heet, is geschreven door Jordan Allen-Dutton en Erik Weiner, die beiden al naam hebben gemaakt in de musicalwereld. De muziek is van Hal Goldberg, ook een veteraan in het theater. De vraag is uiteraard of deze musical mensen, zoals Tim Cook, wel kan bekoren. Apple en Microsoft hebben nog niet gereageerd voor commentaar.

Over Steve Jobs zijn dus al twee films gemaakt, Bill gates is minder gezegend met biografieën op film. Wel is er een commercial met Gates en Jerry Seinfeld, je mag zelf beoordelen of dat een succes is.

Kijktip voor nerds: De musical comedy over Bill Gates en Steve jobs
Er komt musical comedy over Steve Jobs, mét Bill Gates, de musical heeft zelfs een plek veroverd op Broadway.