MusicPal: draadloze internetradio

Freecom heeft onlangs de MusicPal gentroduceerd. Dit is een draadloze internetradio die via WLAN en zonder dat de computer aanstaat duizenden internetradiozenders kan ontvangen.

Hiervoor wordt vTuner software meegeleverd. MP3's of WAV's van een computer of netwerk kunnen ook worden afgespeeld via streaming. MusicPal heeft een ingebouwde luidspeker, maar hij kan ook worden aangesloten op de HiFi-installatie.

Genre
MusicPal heeft een LCD-display waarop informatie te zien is over de radiozender en de muziek waar je naar luistert. Je kunt op het scherm ook nieuws krijgen via RSS-feeds. Radiostations kunnen worden gesorteerd op genre en op land en worden opgeslagen in een favorietenlijst. De radio heeft ook een ingebouwde alarm-, sleep- en snooze-functie.

Veiligheid
Met WEP-, WPA- en WPA2-versleuteling voldoet de MusicPal volgens Freecom aan de hoogste WLAN-veiligheidsnormen. Freecom heeft hiervoor een eigen firmware ontwikkeld die continu verder ontwikkeld wordt en via de websites van Freecom gedownload kan worden.

De Freecom MusicPal is vanaf half oktober verkrijgbaar voor een prijs van 129,00 inclusief BTW. Inbegrepen zijn een voeding, een netwerkkabel, de voorgenstalleerde vTuner-service, handleiding & software op CD en een Quick Install Guide. Ook is de MusicPal voorzien van een aansluiting voor een koptelefoon. Freecom biedt twee jaar fabrieksgarantie en 1 jaar gratis helpdesk-support.