MWC: Uitheems mobieltje slechte of goede keuze?

Niet alle moderne smartphones komen van het bekende clubje van fabrikanten zoals Apple, Samsung, LG, Microsoft en Sony. Op het Mobile World Congress zijn bij enkele Chinese stands serieuze concurrenten te zien, mits ze hier te koop zijn natuurlijk. Een voorbeeld van zo'n potentiele tegenhanger is de vivo Xshot. De Android-telefoon bevat een Qualcomm MSM8974AC Quad-core 2,5 GHz-chip. Opvallend bij de Aziatische mobieltjes is dat ze vaak dualsim zijn en dus plaats bieden aan twee simkaarten.

Dit specifieke toestel is ook geschikt voor 4G en heeft een 5.2-inch IPS-scherm met een resolutie van 1920x1080. De Xshot is standaard voorzien van 32 GB opslagruimte en 2 GB ram-geheugen. De smartphone draait op een wat verouderde versie van Android (4.3). Dat is wat ongewoon bij mobieltjes die op dit moment op het Mobile World Congress te zien zijn, Al zijn de nieuwe toestellen van Huawei ook nog gebaseerd op Android 4.4. De hoofdcamera van de vivo Xshot maakt foto's met een scherpte van 13 megapixels en een diafragma van 1,8. De tweede camera 8 MP. Zoals de naam van het product al aangeeft, maakt het apparaat voor een smartphone erg mooie foto's. Het toestel weegt 148 gram en meet 146,5x 73,3x7,99 mm. 

Inferieur?

In niets is dit dus een inferieur product. Integendeel, op het eerste gezicht presteert het prima en is er met de gebruikerservaring en snelheid niets mis. Het enige dat lijkt te ontbreken, is nfc om bijvoorbeeld draadloos te kunnen betalen of printen. Het is best interessant om te weten wat het device hier zou gaan kosten, maar voor zover bekend is dit toestel hier niet te koop. De vraag is ook hoe zo'n toestel hier op de Europese markt ontvangen zou worden, want als de eindgebruiker het niet wil of niet vertrouwt, kun je als fabrikant wel inpakken.