MyDesk2Go koppelt werkplekken

Steeds meer software draait in de browser. Een voordeel is dat ook je gegevens online staan, zodat je er vanaf iedere pc mee kunt werken. MyDesk2Go lijkt een mooie aanvulling: het plaatst gegevens van lokale software op internet zodat je ook die overal kunt gebruiken.

Met de MyDesk2Go Synchronizer-software, overigens een Nederlandse ontwikkeling waar nog volop aan gesleuteld wordt,, kun je eenvoudig informatie van computer(s) online opslaan en gesynchroniseerd houden op de verschillende systemen waarop de software draait. Als je tenminste een gebruikersaccount hebt bij MyDesk2Go en Microsoft Outlook gebruikt, want het zwaartepunt ligt bij deze applicatie.

Synchroniseren
Met de Synchronizer kun je de volgende informatie online opslaan en synchroniseren:

- bestandsmappen & bestanden
- e-mail
- contactpersonen
- agenda's
- taken
- notities
- favorieten

De software maakt automatisch een versleutelde (SSL) verbinding aan tijdens het gegevenstransport.

Werkgroepen
Interessant is de mogelijkheid specifieke werkgroepen te creren, om specifieke informatie mee te delen. Denk aan een teamagenda in Outlook of de map met sollicitanten in je e-mail.

De producent tipt zijn software ook als back-upvehikel. Je kunt je essentile Inbox of Worddocumenten automatisch laten kopiren naar je online account.

Aanbevolen voor de MyDesk2Go-software is Windows 2000/XP/Vista, Microsoft Outlook en Microsoft Internet Explorer. De software en de dienst is wel nog volop in ontwikkeling, dus pardoes op je productiesysteem zetten lijkt ons niet verstandig. Je kunt je inschrijven voor het bta (test) programma en meetesten met de ontwikkelaars.

Info / download: www.md2g.com/