Na Microsoft-apps voor Android, volgen Android-apps voor Windows 10?

Hoewel het een gerucht is dat al even rondgaat, zou het goed zijn voor mobiele Windows-gebruikers: Android-apps op je Windows-smartphone en -tablet, en dus in één klap een volledig ecosysteem aan apps tot je beschikking. Een aantrekkelijk idee, en Microsoft weet dat ook.

Vandaar dat Microsoft intern Android-emulatie op Windows 10 voor mobiele devices aan het testen is, als we Neowin mogen geloven tenminste. Bronnen van deze website beweren dat Microsoft druk aan het experimenteren is met Android-apps op het nieuwe Windows-platform. Sterker nog, de meeste apps draaien ook al volop via deze emulatie.

Dit zou goed nieuws zijn voor mobiele Windows-gebruikers die in één klap een flinke bibliotheek aan apps hebben om te installeren en te gebruiken. Uiteindelijk zou dit ook goed kunnen zijn voor Microsoft, aangezien het het Windows-platform in een klap aantrekkelijk maakt door het grootste pijnpunt weg te nemen, het tekort aan goede, bruikbare en populaire apps in de Windows Store.

Of dit gerucht op waarheid berust, en als dit waar is de emulatie ook zijn weg zal vinden naar Windows 10, is nog even afwachten. We sluiten het echter niet uit, nu Microsoft Android en iOS vol lijkt te omarmen.