Navigatiesysteem steeds vaker mee op vakantie

Meer dan de helft van de automobilisten gebruikt deze zomer een navigatiekit om naar de vakantiebestemming te navigeren. Dat blijkt uit een online onderzoek dat WINMAG hield op zijn website.

Maar liefst 66 procent van de deelnemers gaf aan van een navigatiekit gebruik te maken tijdens vakantie. Van de overige ondervraagden gaf 27 procent aan geen gps te gebruiken tijdens de vrije dagen. 9 procent wist het nog niet zeker.

'Vakantienavigatie' zit hoe dan ook in de lift. Bij een eerder onderzoek van WINMAG, in de zomer van 2005, antwoordde 45 procentdesgevraagd een navigatiekit te gebruiken.

En: hoe beviel het?
Inmiddels heeft WINMAG een nieuwe poll: hoe beviel de navigatiekit op vakantie? Zie links op de site. Graag even je keuze aangeven, indien van toepassing. Dankjewel voor de moeite!
Verkooppiek
Het onderzoeksresultaat komt niet uit de lucht vallen. Volgens Scott Johnston van TomTom worden er vlak voor de vakantieperiode erg veel navigatiesystemen verkocht. WINMAG denkt overigens niet dat veel consumenten alleen voor de vakantie een dergelijk systeem aanschaffen; daarvoor is het simpelweg te duur. Wel is de vakantieperiode voor veel consumenten een extra reden om er een aan te schaffen.

Zomerpocket
Bij de recente papieren editie van WINMAG zit boekje in broekzakformaat, de 'WINMAG zomerpocket' , met 20 navigatietips en een overzicht van de door WINMAG best geteste navigatiesystemen. Daarnaast vind je in de pocket veel tips voor het schieten van digitale foto's.