Navigon-kit 'scoort' met gratis TMC bij navigator

TomTom verkoopt vooralsnog de meeste navigatiekits. Hun TomTom Go is een 'million seller'. Maar tientallen producenten zitten TomTom op de hielen. De Transonic PNA 3040 met Navigon-software, bijvoorbeeld, is een echte aanrader, volgens Pocketinfo.nl.

Volgens tester Peter Vreeswijk van Pocketinfo.nl (een website voor gebruikers van allerhande mobiele apparaten) is de PNA 3040 (met kaarten van de Benelux voorgenstalleerd en Europese kaarten op een cd) een "recht toe recht aan" navigatie oplossing. "Verwacht geen uitgebreide verbindingsmogelijkheden, opzetstukken, accessoires of mooie hoesjes bij deze PNA 3040 . Verwacht wel dat je gewoon een goed navigatie systeem in huis (of in dit geval auto) haalt dat doet wat het je beloofd: je van A naar B brengen."

Ht sterke punt van deze pratende routeplanner is volgens Vreeswijk de gratis meegeleverde TMC-module. Via TMC kan de navigator verkeersinfo gratis uit de ether (FM-band) plukken, zoals autoradio's dat al jaren doen. En automatisch de route aanpassen, indien nodig. Nu werkt dat, volgens WINMAG eigen ervaring, voor Nederland vaak niet goed, omdat er simpelweg teveel files (tegelijk) staan om er even omheen te navigeren. Maar toch is het handig om te weten welke files waar staan en welke lengte ze hebben.

Over het design van de PNA 3040 is volgens Vreeswijk goed nagedacht. Het device is plat, makkelijk mee te nemen en niet te zwaar. De software van Navigon is erg gebruiksvriendelijk en aangenaam in gebruik en ook het kaartmateriaal is goed up-to-date.

De volledige review vind je op de site van Pocketinfo.nl.

Links
Link naar volledige review op Pocketinfo.nl: http://www.pocketinfo.nl/artikel/5932
Link naar fabrikant: https://www.navigon.com/site/nl/nl/shop/consumer/bundlelist/783
Te koop bij o.a. Gpsplaza.nl: http://www.gpsplaza.nl/index2.htm (aldaar voor 399 incl btw (landen buiten Benelux op cd), incl. tmc-module.