Navigon Mobile Navigator krijgt augmented reality

Navigon heeft haar navigatie-app een update gegeven naar versie 1.8.0. Gebruikers krijgen daarmee de nieuwste kaarten van het Europese wegennet en een aantal nieuwe functie waaronder een augmented reality-toepassing, dit meldt de fabrikant in een persbericht.

Met de zogenoemde Reality Scanner zie je waar bijvoorbeeld hotels, restaurants of belangrijke bezienswaardigheden zich bevinden en hoever ze bij je vandaan zijn. Vervolgens kan de app je navigeren naar deze plek. Voor deze functie maakt het gebruik van de camera en gps van je iPhone. Op het scherm van je iPhone krijg je informatie te zien over de locatie waar je je camera op richt.

Een andere nieuwe functie is Traffic Check. Gebruikers ontvangen voor hun reis een kort overzicht van de verkeerssituatie. Na berekening van de route verschijnt de informatie over het aantal wegwerkzaamheden, de gevarenzones en files. De drukte op de gekozen route wordt weergegeven door middel van een groen, geel of rood stoplichtsysteem.

De Mobile Navigator is nu ook voor 79,99 euro uit te breiden met een vrachtwagen- en caravanoptie. Hiermee kan de gebruiker in de app de afmetingen van zijn voertuig invoeren. Tijdens het navigeren houdt de software hier rekening mee en vermijdt smalle wegen, bruggen en tunnels met lage doorrijhoogtes.

Versie 1.8.0 is vanaf 28 april beschikbaar vanaf 49,99 euro. De huidige gebruikers kunnen via de Apple App Store gratis updaten naar de nieuwe versie.