Navigon-navigatiesysteem vindt parkeerplaats

Een navigatiesysteem dat aangeeft waar je kunt parkeren en hoeveel het kost. Dat moet de samenwerking tussen Parkeerlijn.nl en Navigon opleveren. Eind 2011 moet de dienst beschikbaar zijn voor Navigon-systemen en smartphones.

Volgens een persbericht van Parkeerlijn.nl krijg je direct informatie over openingstijden en tarieven. Gebruik je Navigon Live Services, dan krijg je daarnaast ook nog informatie over beschikbare plaatsen op parkeerterreinen en in garages in de buurt van de bestemming. Deze dienst zal te gebruiken zijn op zowel de Navigon navigatiesystemen als op je smartphone met Navigon-software.

Met de informatie over beschikbare parkeerplaatsen willen beide bedrijven de overlast van zoekverkeer in grote steden aanpakken. Daarnaast willen ze de parkeerinformatie van gemeenten verbeteren. Bestuurders moeten nu via verwijsborden en parkeerroutes hun plekje vinden.

Parkeerlijn.nl heeft een database met 2700 parkeerlocaties in 324 gemeenten. Van al deze locaties is een ruime hoeveelheid informatie bekend, zoals openingstijden, doorrijhoogte, betaalmoment en betaalmogelijkheden. De samenwerking met Navigon moet gemeenten eerder over de streep trekken om deze informatie aan Parkeerlijn.nl te verstrekken.

In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg biedt Navigon de dienst al aan.