Navman iCN 550

De iCN 550 die WINMAG van Navman in de auto meekreeg, blijkt weinig vernieuwend. Of het moeten de knoppen zijn die je direct naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats of benzinestation loodsen.
DOSSIER NAVIGATIE 2005

Inleiding
Navigatie: hoe werkt het
Workshop: POI's in TomTom
Workshop: POI's downloaden
Begrippenlijst

OVERZICHT NAVIGATIEKITS

All-in-one-kits

Acer d100/Destinator
Garmin Streetpilot c320
Mitac Mio 268/268+
Mitac Mio 269/269+
Navman iCN320
Navman iCN510/520
Navman iCN 550
TomTom GO 700
TomTom ONE

Beste PDA-kit
TomTom Navigator 5

Beste smartphone-kit

TomTom Mobile 5

Natuurlijk, dit product van 755,- exclusief BTW is uitgerust met een harde schijf van 4 GB, een afstandsbediening, een mooi helder touchscreen van 3,5 inch en de kaarten van 16 Europese landen, maar om dat nou 'ultimate innovation' te noemen. Voor dat bedrag had bovendien de processor wel iets sneller gemogen. Gezien het irritant langzame in- en uitzoomen op de kaart is 300 MHz echt te weinig. Ter vergelijking: de TomTom ONE heeft 400 MHz aan boord. Bovendien had er wel een betere houder voor in de auto in de doos gekund.

Weinig extra
De iCN 550 biedt afgezien van de harde schijf, de Europese kaarten en de afstandsbediening niets meer dan de iCN 520, die ruim 300 euro goedkoper is. Helaas is er niets verbeterd aan de rommelig ogende kaarten als gevolg van verkeerd gekozen kleuren en de simpele, weinig opwindende interface.

Pluspunten zijn de uitstekende gesproken aanwijzingen, het vooruitdenken ('linksaf en daarna rechts aanhouden') en de goede routeberekening. Niet voor niets kreeg de iCN 510 in een eerdere test vier van de vijf sterren toebedeeld. Maar bij het prijskaartje van de 550 mag je iets extra's verwachten.


Typealles-in-een
Navigeren
Modusauto
Naaradres, point of interest, contactpersoon, thuisadres, favoriet, recent
Routeoptiestolwegen vermijden, snelwegen vermijden, veerverbindingen vermijden, onverharde wegen vermijden,snelste route, kortste route
Weergavevisuele aanwijzing, 2D, 3D, nachtstand, routeoverzicht
Verkeersinformatie
Route plannenmeerdere tussenpunten, PC appilcatie, waarschuwing bij naderen POI
Overige functieswaarschuwing bij snelheidsovertreding
Meegeleverdhouder voor in de auto, lader 12V, lader 230V
Prijs excl. BTW
Benelux
Meerprijs kaarten Europa
Europa 755,-
Eindoordeel prijs/kwaliteit