Navman navigeert naar foto's

Navigatiefabrikant Navman introduceert een nieuwe manier van navigeren. Viade NavPix-technologie navigeer je niet langer naar adressen en postcodes, maar naar foto's van je plek van bestemming.

De techniek werkt vrij eenvoudig. Met NavPix uitgeruste navigatiesystemen bevatteneen ingebouwde camera [1].Aan gefotografeerde locaties kent het apparaat automatisch de geografische cordinaten toe. Deze foto's kunnen ingeladen en opgeslagen worden in een gepersonaliseerd webalbum op www.navman.com. Vervolgens kun je in het navigatiesysteem ervoor kiezen niet te navigeren naar een postcode of adres, maar naareen NavPix-afbeelding.

Hotspot-foto's downloaden
Op de website van Navman kun je foto's van bekende 'hotspots' downloaden.Tevens vind je daarsoftware om bestaande jpeg-bestanden om te zetten in NavPix-afbeeldingen.

Prijzen en beschikbaarheid
NavPix is voorlopig beschikbaar op twee nieuwe navigatiekits van Navman: de iCN720 en de iCN750. Laatstgenoemde heeft naast kaarten van de Benelux en hoofdwegen van Europa ook gedetailleerde kaarten van heel West-Europa aan boord. De iCN720 kost 599,-- (incl. btw). De iCN750 wisselt voor 699,-- van eigenaar.