NEC beveiligt pc's op basis van gedragsanalyse

NEC Computers introduceert StormShield, een proactieve beveiligingsoplossing voor pc's van eindgebruikers. StormShield is de eerste beveiligingsoplossing die gebruikmaakt van gedragsanalyse van de computergebruiker.

De software zorgt ervoor dat risicovol gedrag wordt ontdekt en geblokkeerd voordat de pc of het netwerk genfecteerd raakt. De oplossing is daarmee volgens NEC een waardevolle aanvulling op antivirus-software, firewalls, anti-spam- en andere beveiligingsoplossingen.

StormShield beperkt oneigenlijk gebruik van het werkstation vaste controleregels. Er kunnen bijvoorbeeld enkel door het bedrijf goedgekeurde applicaties worden gebruikt en geen video- of mp3-bestanden worden gedownload vanaf internet. De oplossing beperkt daarnaast de toegang tot verwisselbare media en controleert de beveiligingsinstellingen van de pc.

Gebruikersgedrag, zoals het 'naef' openen van bijlagen, het delen van toegangscodes of bedenkelijke wachtwoorden, heeft een nadelige invloed op de betrouwbaarheid en integriteit van de PC. Met de inzet van StormShield is de pc niet langer de zwakke schakel binnen de beveiliging, meldt NEC Computers.