Nederland op de kaart als digitale wereldspeler

Nederland vormt een belangrijke schakel voor het Europese internet en is daarom ook interessant voor het bedrijfsleven, wat economische groei schept. Dit is wat de stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) graag verder faciliteert met het initiatief Digital Gateway to Europe.

De stichting DINL is de vertegenwoordiger van de Nederlandse digitale infrastructuur wat ondermeer bestaat uit datatransport, netwerk knooppunten en datacenters. Om Nederland als digitale toegangspoort van Europa op de kaart te zetten is het initiatief Digital Gateway to Europe in het leven geroepen. Dit zou moeten leiden tot interesse van het internationale bedrijfsleven.

Informatie

Op de website vind je allerhande informatie over bedrijven en instanties die buitenlandse bedrijven kan helpen om zich te vestigen in Nederland. Dat ons land aantrekkelijk is vanwege onze digitale infrastructuur mag blijken. Bedrijven als Google, Microsoft, Twitter, Facebook, Amazon, Netflix en Booking.com bieden al veel van hun services aan via Nederlandse datacenters.

Meer weten over het initiatief? Bezoek dan de officiƫle website.