Nederland wereldkampioen Twitter- en LinkedIn-gebruik

Nederland kent relatief gezien het hoogste aantal Twitter en LinkedIn-gebruikers ter wereld. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau ComScore. Ook is het Nederlandse social mediagebruik ten opzichte van vorig jaar met 18 procent toegenomen.

Voor het onderzoek is gekeken naar het percentage van het aantal internetgebruikers in een land dat gebruikmaakt van deze social media. In ons land gaat het om 26,1 procent bij LinkedIn en 26,8 procent bij Twitter. 

Vooral de zakelijke profielsite kent in Nederland procentueel verreweg het grootst aantal gebruikers. Op nummer twee staat Ierland met 21 procent. Wat twitteren betreft komt Japan (26,6 procent) erg dicht bij Nederland.

Wat Nederland ook bijzonder maakt is dat het nog steeds een lokale profielsite (Hyves) kent die populairder is dan Facebook. Wel komt de laatste steeds dichterbij. In de maand maart kende Hyves 7,6 miljoen unieke bezoekers, tegenover bijna 6,6 miljoen voor Facebook. De Nederlandse netwerksite daalde daarmee wel 1 procent ten opzichte van maart vorig jaar. Facebook steeg in vergelijking met 2010 met 76 procent.


Bron: comScore