Nederland wereldwijd nummer vijf met snelste internet

Volgens een onderzoeksrapport van cloud services provider Akamai staat Nederland wereldwijd op de vijfde plek in de lijst met de snelste internetverbindingen. Wij hadden volgens het rapport in het eerste kwartaal van 2015 een gemiddelde snelheid van 15,3 Mbps.

Akamai brengt elk kwartaal haar rapport State of the Internet uit. Volgens dit rapport zagen 131 landen/regio's de gemiddelde snelheid stijgen ten opzichte van het vorige kwartaal. De grootste groei was te zien in Fiji met een stijging van 128 procent. Nederland is nu doorgebroken in de top vijf met een stijging van 8,1 procent, waarmee we op gemiddeld 15,3 Mbps uitkomen. Zuid-Korea staat met 23,6 Mbps op de eerste plaats, gevolgd door Ierland (17,4), Hong Kong (16,7) en Zweden (15,8). In Europa staat Ierland op de eerste plaats, waarna Zweden op ruime afstand volgt. Nederland neemt de derde plaats in en Zwitserland en Noorwegen maken met respectievelijk 14,9 en 14,1 Mbps de top vijf af.

Mobiel internet

Qua mobiel internet zit Nederland rond het gemiddelde van Europa. Wij komen gemiddeld uit op 5,5 Mbps. Het Verenigd Koninkrijk heeft echter veel sneller mobiel internet, zij staan op de eerste plaats van Europa met 20,4 Mbps. Bovendien hebben alleen het Verenigd Koninkrijk en Denemarken een gemiddelde snelheid van boven de 10 Mbps, de rest zit daar ver onder. Echter, buiten Europa komt geen enkel land boven het gemiddelde van 10 Mbps.

Het gehele rapport State of the Internet is hier te lezen.