Nederlanders houden van tablets

Dat tablets het goed doen is al langer bekend. Maar hoe staat de gemiddelde Nederlander nu tegenover deze handzame apparaten? Zeer positief, zo blijkt uit onderzoek van GfK.

Volgens het onderzoek 'Trends in Digitale Media’ van Intomart GfK bezit bijna de helft van alle ondervraagden (inwoners van Nederland van 13 jaar en ouder) een tablet, namelijk 5,6 miljoen wat neerkomt op 44 procent. De verkoop van tablets gaat dan ook rap. In de eerste helft van 2013 zijn er in totaal 1,3 miljoen tabletgebruikers bijgekomen in Nederland.

Vooral jongeren tussen de 13 en 17 jaar en 65-plussers hebben massaal tablets aangeschaft. Binnen de eerste groep is het aantal tabletbezitters gestegen van 10 procent in juni 2012 naar 39 procent nu. Van de 65-plussers heeft ongeveer 33 procent een tablet, terwijl dit getal in juni 2012 nog op 15 procent lag.

Smartphones

Ook de smartphones is in opmars, en dan vooral onder 65-plussers. Was deze groep in juni 2012 met 16 procent nog niet zo groot, inmiddels heeft 32 procent een smartphone.

Het onderzoek 'Trends in Digitale Media' wordt een keer per twee jaar gehouden. De steekproef van het onderzoek van dit jaar bestond uit 1005 Nederlanders van 13 jaar en ouder met toegang tot internet. Voor meer informatie over het onderzoek kijk op www.intomartgfk.nl