Nederlandse datacenters openen hun deuren tijdens Nederlandse Datacenterdag

Hoewel je datacenters overal vindt, weten maar weinig mensen wat daar nu eigenlijk gebeurt. Hier wil de Dutch Datacenter Association verandering in brengen en de DDA organiseert daarom voor geïnteresseerde bedrijven met een eigen IT-omgeving op 17 juni de Nederlandse Datacenterdag, waarop diverse datacenters hun deuren openen.

Datacenters vormen de ruggengraat van de online services die we dagelijks gebruiken. Ze zijn daarom essentieel voor een goede werking van iedere IT-omgeving. Op de Nederlandse Datacenterdag worden bedrijven uitgenodigd om meer te weten te komen over de werking binnen een datacenter. In totaal tien datacenters, verspreid over Nederland, openen op woensdag 17 juni hun deuren, waarbij elke locatie naast een lokaal programma ook aandacht geeft aan carrièremogelijkheden binnen deze groeiende sector.

Deelnemende locaties

De datacenters die meedoen aan deze dag zijn Dataplace in Alblasserdam, The Datacentergroup in Delft, BIT in Ede, Interconnect in Eindhoven, Datacenter Global-E in Gilze-Rijen, Datacenter Groningen in Groningen, Previder in Hengelo, Interconnect in 's-Hertogenbosch, Bytesnet in Rotterdam en Datacenter Brabant in Waalwijk. Al deze datacenters zijn aangesloten bij de Dutch Datacenter Association.

Rapport

Tijdens de aftrap van deze dag wordt ook het rapport 'The state of the Dutch datacenters 2015'. overhandigd aan de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk. Dit onderzoek geeft antwoord op de grootte van de datacentersector, de impact op de economie en de regionale verdeling in Nederland. Om de uitreiking bij te wonen kun je je hier inschrijven.

Aanmelden

Heb je interesse om een kijkje te nemen in een datacenter op 17 juni? Dan kun je je hier aanmelden.

Nederlandse datacenters openen hun deuren tijdens Nederlandse Datacenterdag
Op 17 juni kun je een kijkje nemen bij een datacenter bij jou in de buurt.