Nederlandse versie Google Maps maakt indruk

Google Maps combineert elektronische kaarten met handige informatie. Deze week lanceerde Google een Nederlandse versie. De webdienst bevat een complete bedrijvengids (en meer) die gentegreerd is met de elektronische kaarten. Zo ontstaat een 'Gouden Gids Plus'.

Zoek naar 'garages' in een bepaalde regio, stad, of straat en de dichtstbijzijnde verschijnen als prikkers op de kaart, inclusief beknopte info, zoals een webadres en telefoonnummer.

Bijzonder: je hoeft niet per se de bedrijfsnaam of het type bedrijf in te voeren, je kunt ook zoeken naar wat ze verkopen of leveren. Zoek bijvoorbeeld in de bedrijvengids naar compressoren in een stad naar wens. Daarna verschijnen alle ondernemingen op de kaart die de apparaten in het assortiment hebben.

Google Maps is zeker hierdoor een soort 'Gouden Gids Plus'.

Recensies van restaurants
Bij restaurants zie je tevens een beoordelingen door de gasten, dankzij een samenwerking met recensie-site iens.nl. Ook hotels zijn te vinden, met uitgebreide informatie over de accommodatie. Google werkt hiervoor samen met een hotelgids.

Als klap op de vuurpijl krijgt de gebruiker ook een routeplanner, die je vertelt hoe je naar een gevonden adres of bedrijf moet rijden. In de toekomst krijg je ook ov-reisadviezen voor deze bestemming.

Ook op de mobiel
Ook op de mobiel (of handcomputer) met internetverbinding, kun je Google Maps gebruiken. Google heeft de dienst ook geschikt gemaakt voor het kleine display. Dus ook op een terrasje kun je opzoeken waar je later op de avond lekker Spaans kunt eten.

Info: maps.google.nl