Nederlandse versie van FileMaker Pro 8.5

De Nederlandse versie van FileMaker Pro 8.5 is met ingang van vandaag beschikbaar. De databasesoftware is de eerste desktopdatabase met een gentegreerde browser die 'live' webinformatie in databaserecords presenteert.

Met de FileMaker Web Viewer Control, een opmaakobject dat je in een database-ontwerp kunt opnemen, is het mogelijk gegevens van webpagina's in de database te presenteren, naast de databasegegevens. De verbinding is, volgens FileMaker, eenvoudig te maken door het webadres in te vullen of door een veld te laten verwijzen naar het webadres.

Wikipedia
Gebruikers kunnen zo ook links ontwikkelen waarmee de betreffende website wordt doorzocht met behulp van gegevens uit de database. FileMaker Pro 8.5 bevat standaard al verwijzingen naar de populairste websites, zoals Wikipedia, zodat gebruikers makkelijk websites kunnen toevoegen aan hun FileMaker Pro 8.5-bestanden.

Voorbeelden
Het programma komt met een gentegreerde 'Web Viewer Sample Database' die laat zien hoe de mogelijkheden goed kunnen worden benut. In de 'Web Viewer Gallery' kunnen gebruikers zich methoden aanleren om de Web Viewer te integreren in hun eigen toepassingen op basis van voorbeelden die door FileMaker en door FileMaker-partners zijn gemaakt (zie: http://www.spinsix.net/spinsix/20060621_fmk_webviewer/).
Web Viewer ondersteunt alle webformaten, zoals HTML, PDF, QuickTime, Java applets, Flash, SVG charts, PHP charting classes, Fillable forms en Word- of Excel-bestanden (op het Windows-platform).

Sneller op de Mac
FileMaker is een van de weinige database-managers die zowel op het Mac- als op het Windows-platform kunnen draaien. Databases kunnen zelfs gedeeld gebruikt worden door Mac- en Windows-gebruikers. Daar om is FileMaker populair bij mediabedrijven en onderwijsinstellingen waar pc's en Macs veel door elkaar gebruikt worden. Een andere reden is het gemak waarmee gebruikers zelf een database kunnen ontwerpen. Ook niet-techneuten kunnen dat.

Prijs en beschikbaarheid
De Nederlandse versie is per direct beschikbaar. Upgraden naar FileMaker Pro 8.5 kost 199,00. Gebruikers van FileMaker Pro 8.0 krijgen op dat bedrag een korting van 100,00. Upgraden naar FileMaker Pro 8.5 Advanced kost 299,00. Gebruikers van FileMaker Pro 8.0 en FileMaker Pro 8.0 Advanced profiteren daarbij eveneens van een korting van 100,00.

Info: www.filemaker.nl