Nederlandse wijnwinkel op internet

Het ligt niet meteen voor de hand, maar dat zeiden ze ook toen Amazon boeken ging verkopen op internet: een webshop gespecialiseerd in louter wijnen.

Wijnsterren.nl richt zich op een steeds groter wordende groep Nederlanders, de liefhebbers van een goed glas wijn. De website onderscheidt zich naar eigen zeggen door het uit voorraad aanbieden van een uitgebreid assortiment van exclusieve en bijzondere wijnen tegen aantrekkelijke prijzen.

WIjnsterren.nl is overigens niet de eerste internethandel die wijn aanbiedt. Wijnwereld.nl is al enige tijd actief.

Uit marktonderzoeken - verricht in opdracht van het Productschap Wijn - is gebleken dat wijn steeds populairder wordt in Nederland. Met deze toename wordt de interesse in wijn ook steeds groter. Tenslotte wil men graag weten wat men drinkt; de ene wijn is de andere niet.
Daarnaast is uit andere onderzoeken gebleken dat het thuiswinkelen steeds populairder wordt: in 2005 steeg het aantal internet aankopen met circa 40% ten opzichte van het jaar ervoor.

Het assortiment van Wijnsterren.nl bestaat uit wijnen van bekende domeinen uit Frankrijk zoals Domaine Leflaive in de Bourgogne, Billecart Salmon in de Champagne, Henri Bourgeois in de Loire en Chteau Pichon Longueville in de Bordeaux. Maar ook wijnen van minder bekende wijnproducenten zijn in het assortiment opgenomen, zoals het Franse Chteau de Jau, het Zuid-Afrikaanse Springfield Estate en het Chileense William Fvre. In totaal bestaat het assortiment van Wijnsterren.nl uit 1.000 verschillende wijnen uit 12 landen.