NETGEAR breidt ReadyNAS 200 serie uit met nieuwe twee-en vier-poortsmodellen

NETGEAR, een wereldwijd netwerkbedrijf dat innovatieve producten levert aan consumenten, bedrijven en dienstverleners, breidt de bekroonde ReadyNAS 200 serie van Network Attached Storage (NAS) apparaten uit met nieuwe twee- en vier-poortsmodellen voor thuis- en thuiskantoornetwerken. Op basis van een quad-core 1,4 GHz ARM Cortex-processor, zetten de ReadyNAS 212 (RN212) en ReadyNAS 214 (RN214) een nieuwe standaard voor NAS-systemen voor consumenten, met real-time 1080p high-definition video transcoding, voor HD-content op elk scherm, overal in huis en via het internet. De ReadyNAS 212 en 214 zijn de eerste ARM-gebaseerde ontwerpen die deze mogelijkheid bieden in een kostenefficiënte oplossing voor dataopslag. Hiermee bieden ReadyNAS 212 en 214 de beste prestaties in hun prijsklasse voor opslag, streaming, transcoding en de bescherming van foto's, video's en bestanden.

ReadyNAS 212 en 214 zijn de enige NAS-systemen voor consumenten die een combinatie bieden van realtime 1080p HD-streaming en transcoding (MPEG4, H.264 en andere populaire CODECS), wire-speed antivirus scanning met nagenoeg geen snelheidsverlies, en tot wel twee keer zoveel doorvoer met dual Ethernet-interfaces in Link Aggregation modus. Een voor de hand liggende keuze voor medialiefhebbers, fotohobbyisten en thuisgebruikers die veel HD-multimediabestanden gebruiken.

De ReadyNAS 212 en 214 zijn de snelste NAS-systemen voor consumenten op de markt en leveren tot 200 Mbps leessnelheid en 160MBps schrijfsnelheid. Naarmate meer 802.11ac WiFi-apparaten worden aangesloten op een thuisnetwerk, vormt de één gigabit-per-seconde snelheid van een ethernetpoort steeds meer een knelpunt. ReadyNAS 212 en 214 bieden de mogelijkheid om een tweede ethernetpoort aan te sluiten op de ReadyNAS, in de Link Aggregation modus met een NETGEAR Nighthawk X8 AC5300 Smart Wi-Fi Router (R8500), met de NETGEAR ProSafe Gigabit Smart Switch, of via een IEEE 802.3ad-compliant netwerkapparaat. Deze ‘port trunking’ functie houdt in dat de ReadyNAS 212 en 214 tot maximaal twee keer de datasnelheid kunnen leveren, vergeleken met een verbinding via een enkele ethernet-kabel.

"Voor het opslaan, streamen en delen van HD-multimedia content, bieden de ReadyNAS 212 en 214 de meest kosteneffectieve opslag in de huidige markt," zegt Doug Cheung, senior product line manager voor Networked Storage Products bij NETGEAR. "We hebben de ReadyNAS ontworpen om naadloos samen te werken met alle apparaten die op een netwerk zijn aangesloten. Hierdoor is het makkelijk om toegang te krijgen tot data en deze te delen, op elk moment en met iedereen, zowel thuis of waar er ook maar een internetverbinding beschikbaar is. Of je prioriteit nu snelheid, bescherming van gegevens of gebruiksgemak is, er is gewoon geen andere NAS die deze combinatie van prijs en prestatie biedt. "

Met de ReadyNAS 212 en 214 kun je je persoonlijke cloud bouwen, waarbij toegang tot, en het delen van kostbare persoonlijke bestanden vanaf elk apparaat in huis of waar dan ook in de wereld mogelijk is, zonder de kosten van een abonnement. Met de gratis NETGEAR ReadyCLOUD app voor de PC en de mobiele apps voor iOS en Android, creëer je een eigen en veilige cloud met de ReadyNAS 212 en 214. Je kunt eenvoudig en automatisch data zoals foto's vanaf een mobiel apparaat naar een persoonlijke cloud uploaden en je kunt zelfs bestanden die thuis zijn opgeslagen onderweg bewerken en delen. De ReadyCLOUD kan op elk moment worden geraadpleegd, waar dan ook, en vanaf vrijwel elk apparaat met een internetverbinding.

ReadyCLOUD voor ReadyNAS 212 en 214 is de enige persoonlijke cloud die een VPN-tunnel zonder configuratie opzet, met functionaliteit voor toegang, delen en synchroniseren. Je kunt heel makkelijk mappen tussen de ReadyNAS en pc synchroniseren en je hebt bovendien de beschikking over Time Machine back-up support voor alle Macs in het huishouden.

De ReadyNAS 212 en 214 bewaart bestanden, foto's en video's veilig, privé en in hun oorspronkelijke staat. Net als de andere producten in de ReadyNAS 200 serie, bieden de ReadyNAS 212 en 214 de meest volledige bescherming van data in hun productklasse. Met een next-gen BTRFS-bestandssysteem als basis van het ReadyNAS-besturingssysteem, zijn er vijf niveaus van gegevensbescherming mogelijk: (1) bestanden worden verspreid over meerdere schijven voor RAID-bescherming van harddiskdefecten; (2), bestanden worden automatisch beschermd tegen veelvoorkomende mediadegradatie of bitrot; (3) bestanden worden continu beschermd met snapshot-technologie voor point-in-time herstel; (4) bestanden worden real-time tegen virussen en malware beveiligd; en (5) bestanden kunnen eenvoudig worden gekopieerd naar de cloud of een tweede ReadyNAS.

Specificaties van de ReadyNAS 212 en 214

 • High performance ARM Cortex A15 1.4GHz quad-core processor
 • 1080p HD realtime streaming en transcoding (VC, MP4, MPEG4, H.264) tot 480p voor mobiele apparaten
 • Nagenoeg geen snelheidsverlies tijdens ingebouwde virusscan
 • 2GB onboard RAM
 • Twee Gigabit ethernetpoorten met Link Aggregation
 • Drie SuperSpeed USB 3.0-poorten en een eSATA-poort
 • Tot 200MBps* leessnelheid en 160MBps* schrijfsnelheid in een RAID-configuratie
 • Professioneel BTRFS-bestandssysteem
 • Vijf niveaus van databeveiliging met RAID data-redundancy, automatische back-up, onbeperkte snapshots, bitrot-preventie en back-up naar de cloud
 • Krachtige desktop-apps voor complete datasynchronisatie en automatische back-up
 • Time Machine® back-up voor alle Macs® in het huishouden
 • Gemakkelijk te gebruiken functionaliteiten, zoals de one-click bestandsdeling via een weblink
 • Media serving met DLNA®, iTunes® en andere populaire streaming-diensten zoals Plex
 • Gratis mobiele apps voor cloud-toegang en het maken van back-ups van foto’s
 • Capaciteit uit te breiden tot 12TB voor het 2-poorts model en 24 TB voor het 4-bay poorts
 • Harddisk spin-down voor energiebesparing

Prijzen en beschikbaarheid

De NETGEAR ReadyNAS 212 is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van € 349,99 voor het schijfloze 2-poorts model, en € 449,99 voor het schijfloze 4-poorts model van de ReadyNAS 214. NETGEAR opslagoplossingen zijn beschikbaar via NETGEAR-partners en geautoriseerde resellers.

Meer informatie

Zowel de ReadyNAS 212 als de 214 is voorzien van een driejarige beperkte hardwaregarantie en gratis 24/7 telefonische ondersteuning voor 90 dagen. Meer informatie over de volledige ReadyNAS-productlijn voor Connected Storage is te vinden op www.netgear.com/readynas-for-home.