Netgear komt met nieuwe draadloze access points

Netgear heeft twee nieuwe draadloze access points onthuld, de ProSafe Wireless-N Access Point (WNAP320) en de Dual Band Wireless-N Access Point (WNDAP360).

Met deze draadloze toegangspunten kunnen bedrijven een nieuw standalone draadloos netwerk aanleggen of ze aan een reeds bestaand wifi-netwerk toevoegen.

De nieuwe access points zijn voorzien van beveiligingsfuncties zoals wpa- en wpa2-encryptie, meervoudige vlan- en vpn-pass-through-ondersteuning, detectie van ongeautoriseerde toegangspunten en 802.1X-verificatie met radius-ondersteuning.

Beide access points integreren automatisch met Netgear's WC7520 serie draadloze controller-hardware en WMS-beheersoftware en -systemen. Ook zijn de access points voorzien van Power over Ethernet (IEEE 802.3afPOE), kunnen ze bridgen en repeaten en zijn ze door een speciaal frame te bevestigen aan muren of plafonds.

De WNAP320 is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 126 euro exclusief btw. De WNDAP360 zal later in het tweede kwartaal van 2011 te koop zijn, de prijs is nog niet bekend.