Nextbit presenteert cloud-first smartphone

De mogelijkheden van de cloud in een smartphone, dat is een mooi vooruitzicht. Nextbit, een nieuwe Android-fabrikant, heeft zo'n smartphone ontwikkeld. Zij geloven in een cloud-first-toekomst en dat laten ze zien met hun cloud-first smartphone.

De cloud-first smartphone van Nextbit heet Robin en heeft de cloud rechtstreeks geïntegreerd in Android. Daardoor kan het haar online opslagruimte gemakkelijk uitbreiden, waardoor je nooit zonder zit, aldus Nextbit.

Ruimte maken voor je behoeften

Door de applicaties die je gebruikt te leren herkennen en te ontdekken hoeveel ruimte je nodig hebt, richt Robin jouw smartphone optimaal in. Daarnaast wordt er automatisch een backup gemaakt van al je apps en foto's wanneer je verbonden bent met wifi. Heb je ruimte tekort? Dan kijkt Robin welke apps en foto's je een tijd niet gebruikt hebt en verwijdert deze voor je. Van alles is immers toch al een backup gemaakt. Deze functie werkt overigens ook wanneer je offline bent.

Specificaties

Het operating system van Robin is de nieuwste versie van Android, 5.1.1, met een skin vol lichte kleuren. Volgens Nextbit is de smartphone ook altijd voorzien van de nieuwste versie van Android, aangezien alles gebaseerd is op de laatste updates van dit operating system. Maar ook het uiterlijk van het toestel mag er wezen. Je hebt keuze uit een mint- en midnight-editie, al straalt de eerste versie weinig professionaliteit uit.

Robin heeft een 5.2-inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1080p. De smartphone zelf meet 149x72x7mm. Ontgrendelen kan met een fingerprintsensor. Verder heeft de Robin een 5MP camera aan de voorkant en een 13MP camera aan de achterkant met autofocus en dual tone flash.

Hetgeen wat we binnenin de Robin vinden zijn we ook zeker niet teleurgesteld. Het apparaat draait op een Snapdragon 808 met 3GB aan ram-geheugen. Op het toestel zelf heb je 32GB aan opslag, maar de doelstelling is natuurlijk dat alles de cloud in gaat. Daar heb je 100GB aan opslag, wat voor veel gebruikers voldoende is.

Beschikbaarheid

Nextbit hoopte via Kickstarter haar financiering rond te krijgen voor de Robin en dit is inmiddels gelukt. Inmiddels is er al ruim 590 duizend dollar opgehaald, terwijl ze hun doel op 500 duizend hadden gezet. Met nog 29 dagen te gaan, is het vrij zeker dat de Robin er gaat komen en maar de vraag of er nog stretchgoals worden opgezet. Een Robin koop je voorlopig in ieder geval nog via Kickstarter, hier wordt 349 dollar voor gevraagd. De smartphones worden naar verwachting in februari 2016 verscheept.