Nexus 4 komt niet naar Nederland

De Nexus 4 is populair. Zo populair dat LG besloten heeft het toestel voorlopig niet in Nederland uit te brengen, zo maakten de Zuid-Koreanen vandaag aan Tweakers bekend.

De Nexus 4 is natuurlijk een Google-telefoon, maar wordt gemaakt door LG. En door de populariteit moeten ze keuzes maken in welke landen het toestel verkrijgbaar wordt. De smartphone is momenteel in het buitenland niet aan te slepen, dus heeft LG om logistieke redenen besloten Nederland voorlopig links te laten liggen.

Het toestel viel vrijwel direct in de goede smaak bij het publiek. Niet zozeer vanwege de telefoon zelf, maar vooral vanwege de aantrekkelijke adviesprijs. Voor 350 euro zetten en LG en Google een telefoon in de Google Play-winkel met een quadcore-processor, Android 4.2 en een 4,7-inchbeeldscherm met 1280x768 beeldpunten. High-end specificaties dus, en voor dat bedrag was je voorheen veroordeeld tot een mid-range smartphone. Bovendien is het een Google-toestel, dus zit je front-row als het gaat om Android-updates.

Overigens werd er na de release druk gespeculeerd over de uiteindelijke retailprijs in de winkel; die zou uiteindelijk veel hoger komen te liggen dan de het vriendelijke prijsje dat Google en LG aan het toestel meegeven.