NFC in de praktijk (1/4): Digitaal visitekaartje - TagTagCity

NFC is een technologie die al even zijn weg vindt naar onder andere smartphones. Maar massaal gebruik in de praktijk blijft een beetje achter. Toch zijn er interessante praktijkcases, wij lichten er een aantal voor je uit.

Het Belgische bedrijf TagTagCity is een ander goed voorbeeld van interessant gebruik van nfc-middelen. TagTagCity is een app voor consumenten waarmee ze door een stad kunnen navigeren. De app werkt daarbij in combinatie met nfc (maar overigens ook met qr-codes). Buiten de winkel hangt een tag van die winkel en eenmaal gescand kan de consument zien wat hij er zoal kan kopen en wat voor type bedrijf het is.

De app staat in verbinding met facebook en je kan dus ook zien wie de winkel allemaal liked en wat de ervaringen van anderen zijn met de winkel. Alles bij elkaar een soort alternatief voor de mobiele website dus, een erg handig hulpmiddel voor bedrijven die geen of weinig geld hebben voor het bouwen van een mobiele site. Een app als deze hangt of staat overigens wel met het ecosysteem, maar dat lijkt erg voorspoedig te gaan. Ze zijn er naar eigen zegge in geslaagd om meer dan een miljoen bedrijven te koppelen aan TagTagCity, met onder andere deals met Vodafone, Mastercard en Microsoft.

Info: www.tagtagcity.com