Niet langer onbeperkte opslag in OneDrive

De tijd waarin je gebruik kon maken van een onbeperkte hoeveelheid opslag binnen OneDrive is voorbij. Microsoft laat in een blog weten dat er een beperking komt op de opslagruimte en dat er een nieuw abonnement komt.

Volgens Microsoft maakten veel mensen misbruik van de onbeperkte opslag van OneDrive. 'Een aantal gebruikers maakten backups van meerdere pc's en sloegen complete filmcollecties op in OneDrive', zo laat het bedrijf weten in een blog. 'In sommige gevallen werd er meer dan 75TB gebruikt per gebruiker, 14 duizend keer meer dan het gemiddelde.' Om die reden schaft Microsoft de onbeperkte hoeveelheid opslag af.

Veranderingen binnen OneDrive

De onbeperkte hoeveelheid opslag voor Office 365 Home, Personal en University wordt vervangen door 1TB aan opslag binnen OneDrive. Daarnaast kunnen nieuwe gebruikers niet langer kiezen voor de betaalde 100GB- en 200GB-abonnementen. Hiervoor in de plaats komt vanaf begin 2016 een 50GB-account voor $1,99 per maand. De gratis varianten hebben niet langer 15GB aan opslag, maar 5GB. Ook de 15GB camera roll storage bonus is niet langer beschikbaar, en ook deze wijzigingen worden begin 2016 doorgevoerd.

Transitie voor bestaande gebruikers

Als je Office 365 al gebruikt, dan worden de veranderingen zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Heb je bijvoorbeeld meer dan 1TB aan data opgeslagen in je OneDrive, dan krijg je een melding van de wijzigingen en kun je je extra opslag nog een jaar behouden. Hetzelfde geldt voor de gratis opslag: heb je meer dan 5GB in gebruik, dan kun je een jaar lang nog steeds bij je bestanden. Voldoet OneDrive niet langer aan je wensen? Dan krijg je een vergoeding van Microsoft. Overigens gelden de wijzigingen niet voor bestaande gebruikers van OneDrive-abonnementen als 100GB of 200GB.

Meer informatie over alle wijzigingen vind je in de faq van Microsoft's OneDrive.