Nieuw laptophart verbetert meer dan prestaties

Intel komt met een laptop-chipset voor professionals. Deze keer zijn niet alleen de (draadloze) prestaties verbeterd:notebooks uitgerust met de nieuwe 'Centrino Pro'-set zijn op afstand veilig en betrouwbaar tebeheren, zo luidtIntels belofte.

Met Intel Centrino Pro processortechnologie kunnen IT-managers zakelijke notebooks gemakkelijk beheren en beveiligen via WiFi. Notebooks en desktop PCs die zijn aangesloten op een traditioneel netwerk kunnen zelfs beheerd worden als ze uitgeschakeld zijn of gecrasht. Dat levert volgens Intel nogal wat voordelen op: systemen zouden beter beschermd zijn, IT-beleidsregels zouden beter worden nageleefd. Pc-inventarisaties zouden nauwkeurige resultaten opleveren en bezoek aan de werkplek (en dus werkonderbreking) is minder vaak nodig.

Sneller, zuiniger en verder
Maar dat is niet alles. Intel heeft ook aan de prestaties gesleuteld. Zo is de nieuwe chipset volgens Intel voorzien van snellere en zuinigere Core 2 Duo-processoren en ook de beeldchip is krachtiger en beter geschikt voor de glazige nieuwe interfacen van Vista. De WiFi-chipondersteunt deN-standaard, voor een beter bereik en hogere bandbreedte. Saillant detail: deze standaard is nog altijd niet definitief goedgekeurd.

Notebooks met de Centrino Pro-chipset komen in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar.