Nieuw uiterlijk en functies voor cloudopslagdienst Wuala

Lacie's clouddienst Wuala heeft een fikse opknapbeurt gekregen. Het uiterlijk van de client steekt vanaf nu logischer in elkaar en voegt extra functionaliteit toe.

Alle gebruikers kunnen ongeacht hun abonnementsvorm nu gebruikmaken van versiebeheer, automatische backups en synchronisatie. Voorheen kon je hier alleen gebruik van maken als je een Pro-account had.

Naast de extra functionaliteit heeft Lacie de interface van de lokale client opnieuw vormgegeven. Het geheel steekt nu logischer en vooral eenvoudiger in elkaar. Waar je in eerdere versies het aantal opties nogal overweldigend overkwam, kiest Wuala nu voor een simpele, strakke interface met slechts een paar knoppen waarvan het doel meteen helder is. Opties voor groepen en contacten worden alleen getoond als je er daadwerkelijk over beschikt.

Met Wuala kun je bestanden opslaan, delen en synchroniseren in de cloud. Het is beschikbaar in een variant voor consumenten en voor zakelijke gebruikers. De laatste groep kan van een gedeelde opslagruimte gebruikmaken, zogeheten Business Groups.

De nieuwe client kun je kosteloos downloaden van de Wuala-website.