Nieuw webgebaseerd systeem voor beeldkrant

Het Nederlandse Netpresenter levert sinds 1995 software die de screensaver-functie van Windows gebruikt om een 'beeldkrant' op pc's af te spelen. Grote bedrijven en overheden maken al gebruik van Netpresenter. Een nieuwe online versie is speciaal voor het MKB interessant.

De 'EasyBroadcast-versie' van Netpresenter is de nieuwe 'hosted' variant van de software waarmee je de beeldkrant in elkaar klikt. Netpresenter houdt de beeldkrantbewerkingssoftware in de lucht op een eigen webserver, waarop je met een gewone webbrowser kunt inloggen. Die lage drempel is een sterk punt. Met name in het midden en kleinbedrijf waar ict-expertise een schaars goed is.
In de browser bouw je met behulp van sjablonen gemakkelijk een beeldkrant met teksten, foto's filmpjes (Youtube) en uiteraard de nodige speciale effecten tussen de pagina's.

Afspelen
Voor het afspelen van deze beeldkrant moet de kijker wel over een speciaal Windows-programma beschikken, de Netpresenter Player (1 MB) en een webbrowser. Nieuwe berichten of beeldkranten worden automatisch bij de 'geabonneerden' afgespeeld. Direct bij een 'News Alert' (indien ingesteld in de Player), als de screensaverfunctie in werking treedt, of op aanvraag van de gebruiker.

Muurvullende bedrijfsboodschap
Netpresenter tipt dat ook zogeheten thin clients (netwerkcomputers die nauwelijks meer dan een werbbrowser aan boord hebben) een Netpresenter-beeldkrant goed kunnen draaien. Koppel zo'n klein, zuinig computertje van een paar honderd euro aan een groot tv-scherm en je hebt voor een scherp bedrag een muurvullende bedrijfsboodschap, gericht op voorbijgangers en wachtenden in een bepaalde ruimte. In het marketingjargon heet dit ook wel 'narrowcasting'.

Het mooie van de internetoplossing van Netpresenter is dat de beeldkrant vanaf een willekeurige pc met internet kan worden gemaakt en direct op tientallen locaties zal worden afgespeeld. Denk aan de filialen van een kledingwinkelketen. De nieuwe spijkerbroekencollectie kan vanuit het hoofdkantoor binnen een uur op alle schermen in alle filialen worden gecommuniceerd.

Toepassingen Netpresenter
Netpresenter heeft gemerkt dat bedrijven en overheden de beeldkrant voor verschillende communicatiedoeleinden gebruiken.
- voor snelle interne communicatie, als aanvulling op een intranet (er is inmiddels ook een koppeling naar SharePoint)
- voor attendering (houd deze persoon - foto - in de gaten), zoals bij politiediensten
- voor alarmering (bij een alarm, wat moet je NU wel en niet doen)
- voor narrowcasting: tv-schermen in publieke ruimte met bijvoorbeeld een (prijs)actie of nieuwe productlijn

'Gratis'
De nieuwe hosted versie van Netpresenter kan voorlopig gratis worden gebruikt, want de online applicatie verkeert nog in proeffase. Dat zegt dus niets over het uiteindelijke tarief. De softwareversie van Netpresenter (zelf te installeren) kost vanaf 995,- of 75,- per maand.

Info / inschrijven: http://hosted.netpresenter.com/