Nieuwe accessoires voor de iPad 2

Apple heeft de aankomende release van de iPad 2 uiteraard aangegrepen om nieuwe accessoires uit te geven. Dit is ook mogelijk of zelfs noodzakelijk omdat de nieuwe iPad iets anders is dan zijn voorganger.

Zo heeft Apple de zogenoemde Smart Cover aangekondigd, een omslag die op het scherm van de iPad 2 komt te liggen en op zijn plaats wordt gehouden door magneetjes. De Smart Cover is opklapbaar en kan tevens als steun dienen. Helemaal dichtgeklapt schakelt de iPad 2 automatisch over op de slaapstand.

De Smart Cover is te koop in vijf verschillende kleuren polyurethaan en vijf verschillende kleuren leer. De vermoedelijke prijzen zijn respectievelijk 39 en 69 euro.

iPad 2 Dock

Verder staat er een speciaal iPad 2 Dock in de Apple Store, omdat de iPad 2 dunner is dan zijn voorganger. Het nieuwe dock heeft een kleine sleuf waarin de iPad 2 geplaatst kan worden en is nog niet verkrijgbaar in combinatie met een toetsenbord. Waarschijnlijk gaat de iPad 2 Dock 29 euro kosten.

Digital AV Adapter

Tenslotte is de iPad 2 geschikt voor de Digital AV Adapter. De ene kant sluit je aan op de dock connector van de tablet, de andere kant op een hdmi-ingang van een scherm. Hiermee kun je het scherm van de iPad 2 spiegelen op een ander (groter) beeldscherm. In de Digital AV Adapter zit een tweede dock connector om je tablet bijvoorbeeld tegelijkertijd op te laden. De kabel zal waarschijnlijk 39 euro kosten.