Nieuwe Apple-pc's voorzien van Intel Core2Duo

De nieuwste Intel-processor, met dubbel rekenhart voor betere prestaties, zit ook in de nieuwe 'iMac'-computers van Apple.

De nieuwe serie iMac-computers is maar liefst tot 50 procent sneller dan de vorige generatie, meldt Apple. "Naast het 17-inch en 20-inch model is er nu ook een nieuwe 24-inch iMac met een helder 24-inch breedbeeldscherm. (, ) de snelste grootste en helderste iMac die we ooit hebben gemaakt. En er is al een iMac verkrijgbaar vanaf 999 Euro," aldus een persbericht van Apple Nederland.

Alle nieuwe iMacs hebben een ingebouwde iSight-videocamera om videoconferenties te houden, de Front Row-mediashow van Apple en iLife '06, de nieuwste versie van het bekroonde Apple-programmapakket voor de 'digitale levensstijl'.

Apple maakte begin 2006 een enorme omslag, toen het zijn eerste computers met Intel-processoren ging leveren. Daardoor is het mogelijk om Windows-software te draaien op een Apple, wat de gebruiker veel meer keuzevrijheid geeft. Daardoor hoopt Apple de aarzelende gebruiker alsnog voor het merk te winnen.