Nieuwe bedrijfslicenties voor Office 365

Office 365, Microsoft's abonnementsvariant van zijn kantoorsuite aangevuld met clouddiensten, krijgt drie nieuwe zakelijke licentievormen. Deze zijn uitgesplitst op bedrijfsgrootte, voor het kleine mkb, het grote mkb en de enterprise-sector.

Office 365 voor Professionals en Kleine Bedrijven is de licentievorm voor het 'kleine' mkb, volgens Microsoft ideaal voor tien werkplekken of minder. Binnen deze licentie betaal je 124,80 euro per gebruiker per jaar, of 12,80 euro per gebruiker per maand.

De middelste vorm luidt Office 365 voor Middelgrote en Grote Ondernemingen en is geschikt voor 10 tot 250 werkplekken. Binnen deze vorm betaal je 12,30 euro per maand per gebruiker.

Voor de enterprise-sector met meer dan 250 werkplekken heeft Microsoft het licentieplan Office 365 Enterprise. Je kunt bij alle licentievormen gebruikmaken van een gratis proefperiode, om te ontdekken of de oplossing aan je wensen en eisen voldoet.

In de cloud

Office 365 bestaat uit de nieuwste versies van Word, Excel, Powerpoint, Publisher, Outlook, Access, OneNote en Lync, aangevuld met de Office Web Apps. Via deze cloud-apps kun je gezamenlijk documenten openen en bewerken via een uitgeklede applicatie in de browser. In de Microsoft-cloud kun je bovendien gebruikmaken van hd-videoconferencing en het delen van e-mail.

Push naar abonnement

Microsoft wil zoveel mogelijk af van licenties voor losse installaties en zowel bedrijven als consumenten aan een abonnement helpen. Dat doet het bedrijf door de losse installaties te onderwerpen aan strenge licentievoorwaarden. Zo mag je een Office 2013-licentie niet meenemen naar een nieuwe pc. Ook kun je met een losse licentie geen gebruikmaken van extra clouddiensten als de Office Web Apps.