Nieuwe budgetnavigator van Mio verschenen

We schreven er al eerder over, maar nu is het dan officieel: de Mio C250 is uit. Hij kost 249,- en is het grote broertje van de C220.

Met een SiRFstarIII-chip, 400 Mhz-processor, 65.000-kleuren aanraakscherm (3,5″) en een MP3-speler krijg je aardig wat waar voor je geld. Het kaartmateriaal is van Tele Atlas; je krijgt de detailkaart van de regio en de hoofdwegen van Europa. Met de MioMap v3-software kun je je bestemming ook op postcode zoeken of in een database met interessante adressen snuffelen. De C250 weet waar alle flitspalen staan; je krijgt gratis updates voor een jaar. Behalve een auto-, vrachtwagen- en fietsmodus kun je ook instellen dat je te voet bent. Volgens Mio zou je, zelfs met ingeschakelde verlichting en GPS-functie op volle kracht, een wandeling van 4,5 uur kunnen maken voor de lithiumbatterij leeg is.
De Mio is geschikt voor TMC, maar een ontvanger is niet bij de prijs inbegrepen.

Prijs en toebehoren
De richtprijs van de Mio C250 bedraagt 249 euro, inclusief BTW. Het toestel wordt geleverd met een USB-kabel voor het online actualiseren van de wegenkaarten, de POIs en de cameradatabase, een autolader, een hulpstuk voor montage op de voorruit en een houder voor het toestel. Optioneel verkrijgbaar in Mios webwinkel: kaarten van 24 Europese landen, een fiets-montagekit en een TMC-ontvanger van ongeveer 50 euro.