Nieuwe details Mac OS X Lion bekend (update)

Nieuwe details over Mac OS X Lion komen langzaam naar buiten. Apple leverde eind maart aan softwareontwikkelaars een tweede preview versie, waar een aantal nieuwe functies in werden ontdekt. De officile versie kondigt Apple vermoedelijk in juni aan.

Zo kun je applicaties op dezelfde manier verwijderen als in iOS. In de launchpad kun je door je muis vast te houden op een applicatie het icoontje laten wiebelen. Net als op je iOS-apparaat kun je vervolgens door te klikken op het kruisje de applicatie verwijderen. Het werkt echter alleen met applicaties uit de App Store. 

Apple kiest vermoedelijk voor deze methode om gebruikers die al bekend zijn met iOS-apparaten sneller over te laten stappen naar Mac-computers.  

Eerder werd al bekend dat de scrollfunctie van Apple's mobiele besturingssysteem naar Mac OS X Lion gaat. Hierdoor moet je naar boven scrollen om de onderkant van een pagina te bekijken. Als je liever op de oude manier scrollt kun je de functie ook uitschakelen. 

Naast de overgenomen functie uit iOS bevat het nieuwe besturingssysteem ook een verbeterd extern schermgebruik. Met de huidige versies van Mac OS X duurt het een aantal seconden voordat je een Macbook met extern scherm uit slaapstand kunt halen. Lion verkort dit echter aanzienlijk door de slaapstand over te slaan en direct over te schakelen op de losse monitor. 

Lion kent naast een migratie-assistent voor Mac OS X ook een versie voor Windows. Hiermee kun je je gebruikersaccount met documenten, e-mails, contacten en kalendergegevens overnemen naar je Mac.

Update (3-5)

Het Franse blog Consomac vond in de previewversie van Lion een verwijziging naar een mogelijke nieuwe clouddienst van Apple, met de naam Castle. Recentelijk maakte website Gigaom bekend dat Apple de url icloud.com had gekocht voor ongeveer 4,5 miljoen dollar. Ook zou Apple werken aan een streamingdienst voor iTunes.