Nieuwe domeinen: AD Hosting geeft tips

Het is niet eenvoudig een geschikte domeinnaam te vinden. Veel domeinnamen zijn al geclaimd. Domeinnamen zijn tenslotte uniek, er kan er maar één per extensie geregistreerd worden. De voor de hand liggende domeinen zijn in veel gevallen al bezet. Het komt dus aan op inventiviteit. Nu dat ICANN nieuwe extensies gaat uitgeven biedt dat nieuwe kansen. Toch blijft het registreren van nieuwe domeinnamen onderdeel van de onlinemarketingstrategie. Tim Houtsma van AD Hosting geeft waardevolle tips.

Aan het woord is Tim Houtsma, general manager van AD Hosting BV te Zoetermeer. AD Hosting levert sinds 2001 hoogwaardige hostingdiensten aan haar klanten en onderscheidt zich door het aanbieden van maatwerkoplossingen. Voor het registreren van nieuwe domeinen is het belangrijk om een aantal richtlijnen aan te houden:

Kort en passend en de juiste extensie

Een goede domeinnaam is er één die de lading van de website dekt, gemakkelijk te onthouden is en door middel van de juiste extensie past bij de doelgroep. Als je een nieuwe domeinnaam nodig hebt, wil dat nog weleens tot een uitdaging zijn. De meeste domeinnamen zijn immers vaak reeds geclaimd. Door de uitgave van nieuwe TLD’s komen er nieuwe mogelijkheden tot registratie vrij. TLD’s als .news, .tips, .web en .shop kunnen binnenkort geregistreerd worden. Daarbij blijft het belangrijk om de registratie van nieuwe domeinnamen te laten passen binnen de onlinemarketingstrategie. Stel jezelf de vragen: wat moet de domeinnaam uitstralen, wat is mijn doelgroep en wie wil ik er mee bereiken?

Grotere bereikbaarheid = meer potentiële klanten

Dankzij de invoering van de nieuwe extensies is het mogelijk om een beter passende domeinnaam aan jezelf of je bedrijf te koppelen. Dat vergroot je bereikbaarheid, en een grote bereikbaarheid vergroot de kans op potentiële klanten. Zo kun je er ook voor kiezen om meerdere extensies te koppelen aan je bedrijf, zodat je kunt ondervinden wat deze extensies voor je kunnen betekenen.

Win advies in

Een deel van onze business is het registreren van domeinnamen, echter zien wij het als onze taak om onze klanten indien gewenst daarin te adviseren. We gaan regelmatig met onze klanten in gesprek hoe zij hun online uitingen beter en doeltreffender kunnen invullen. Mede door deze aanpak hebben onze klanten voor ons gekozen.

Zorg voor passende hosting

Dit geldt overigens niet allen voor het registreren voor domeinnamen, maar ook voor de keuze hoe een website te hosten. Want voor de ene klant is een (virtual) hostingaccount voldoende, voor de andere is een dedicated of virtuele server een betere optie.

Gastexpert
[block] [par] Tim Houtsma is General manager van[br] AD Hosting BV [/par] [par] AD Hosting B.V.[br] Storkstraat 9[br] 2722 NN Zoetermeer[br] 079-3478319[br] [url link="mailto:sales@adhosting.nl"]sales@adhosting.nl[/url][br] [url link="http://www.adhosting.nl"]www.adhosting.nl[/url] [/par] [/block]