Nieuwe energiezuinige mini-pc van Fujitsu: Esprimo Q910

Niet iedere werkplek heeft een energieslurpende full-size desktop-pc nodig. Een alternatief vormt de zogeheten mini-pc, kleine kastjes met het hoognodige aan pc-componenten. Fujitsu presenteerde vandaag op hun IT Future-event in Zandvoort hun nieuwste telg: de Esprimo Q910.

De Esprimo Q910 is volgens Fujitsu vooral erg energiezuinig. Het apparaatje verbruikt zo'n 31,3 KWh per jaar, wat de energierekening wel eens ten goede zou kunnen komen. In gebruik maakt het bovendien nauwelijks geluid. Aan de voorzijde vind je twee usb-3.0-poorten.

De Q910 heeft met zijn opvallende vormgeving al een Red Dot Design-award in de wacht gesleept, wat ons betreft niet onterecht. Het lijkt er sowieso op dat Fujitsu een nieuwe design-afdeling heeft aangenomen. De vandaag gepresenteerde ultrabooks staan ver weg van wat we van het merk gewend waren: wat kloeke, prima functionerende, maar wat gedateerd ogende machines. De nieuwe producten van Fujitsu zien er kort gezegd strak en up-to-date uit. Ook deze Q910 gebruikt spannende materialen, waaronder geborsteld staal en heeft een eigenzinnige vormgeving.

Het mini-pc is te bestellen in een keur aan configuraties, voor ieder wat wils. Adviesprijzen beginnen vanaf 799 euro. Drie jaar garantie is standaard. Kijk voor meer informatie en verschillende uitvoeringen op de speciale pagina van Fujitsu.