Nieuwe file- en backupservers van LaCie

Hardwareproducent LaCie komt met twee nieuwe servers: de 5big Storage Server voor het delen van bestanden en de 5big Backup Server voor het maken van backups.

De Storage Server is een fileserver voor het midden- en kleinbedrijf. Met het apparaat kunnen gebruikers volgens LaCie snel en gemakkelijk bestanden delen dankzij de 64-bit dual-core 1.6GHz Atom-processor van Intel.

Het apparaat beschikt verder over een ram-geheugen van twee gb en vijf harddisks met gezamenlijk tien tb aan opslagcapaciteit die kunnen worden verwisseld terwijl het apparaat in bedrijf is. De Storage Server ondersteunt volgens LaCie alle veelgebruikte bestandsformaten waaronder SMB, NFS en AFP.

De fileserver is geschikt voor Windows, Mac en Linux en maakt gebruik van harddrive-encryptie, gegevensdeduplicatie en bestandsreplicatie. De Storage Server kan worden aangesloten op een backupserver, zoals de 5big Backup Server.

Backup Server

Volgens LaCie is deze backupserver zeer geschikt voor het mkb en zijn geen gespecialiseerde ict-vaardigheden nodig om het apparaat aan te sluiten en te gebruiken.

De Backup Server heeft net als de Storage Server vijf 'hot-swappable' harddisks met tien tb aan geheugen. Het apparaat heeft een 64-bit Intel Atom-processor en maakt gebruik van Microsoft’s Windows Home Server.

De server verzorgt de volledige backup voor tien pc's of 25 Mac-computers. Het apparaat beschikt over een Bare Metal-herstelfunctie, waarmee een gecrashte computer volledig hersteld kan worden op een ander werkstation.

Prijzen

De 5big Storage Server is te koop vanaf 1969 euro, de 5big Backup Server vanaf 1239 euro. Beide apparaten komen met een garantie van drie jaar.

De 5big Storage Server