Nieuwe functies in Gmail

Gmail, de gratis online maildienst van Google, heeft nieuwe mogelijkheden gekregen. Daaronder vind je handigheidjes die je zelfs in professionele e-mailprogramma's (nog) niet vindt.

Zo beschikt de Gmaildienst vanaf nu over een virusscanner. Telkens als je een bericht met een bijlage opent of verzendt, wordt deze automatisch gecontroleerd. Google zal proberen de virussen te verwijderen voor het de mails aan je presenteert.

Andere nieuwe functies op een rij
Automatisch antwoord bij afwezigheid: Je kunt een automatisch antwoord instellen zodat je vrienden en collega's weten dat je je e-mail niet controleert als je bijvoorbeeld een aantal dagen op cursus bent, of op vakantie.
Contactgroepen: op veler verzoek: Eindelijk kun je berichten naar een zelfgedefinieerde groep sturen en hoeft je niet meer iedere keer alle individuele adressen te selecteren.
Weergeven als html: Je kunt nu Microsoft Office-, OpenOffice- of pdf-bijlagen als webpagina's bekijken. Hiervoor klik je op de koppeling 'Weergeven als HTML' in plaats van de bijlage te downloaden. Handig als je de bijlage snel wilt bekijken, en als je geen zin hebt software te installeren alleen om een document te bekijken.
Automatisch opslaan: Je bent 20 minuten een bericht aan het schrijven en dan lopt de browser of de pc vast. Maar dankzij de automatische opslagfunctie staat het bericht na een herstart van de pc of browser klaar voor verdere bewerkingen
Versturen met een ander antwoordadres: geef in Gmail een ander mailadres op om het antwoord in te ontvangen.
Contacten exporteren: je kunt nu je Gmail Contactpersonen exporteren. Je kunt ze opslaan als een bestand om ze te gebruiken in een andere dienst of account - handig als je gebruik maakt van de gratis POP-toegang in Gmail. Je kunt deze ook gewoon opslaan, als extra backup.
Meer talen: De interface van Gmail is nu beschikbaar in meer dan 37 talen.

Inschrijven op Gmail
Gmail is nog altijd gratis, maar inschrijven kan alleen als je wordt uitgenodigd door een andere Gmail-gebruiker. De Gmail-dienst is nog altijd in zijn proeffase en Google wil niet direct honderden miljoenen gebruikers bedienen. Tot zover de voorraad strekt heeft WINMAG nog een aantal Gmail-uitnodigingen om uit te delen. Meld je voor een uitnodiging aan op peter.kulche(at)gmail.com.

Info: www.gmail.com