Nieuwe harde schijven met usb 3.0 van Samsung

Samsung heeft een nieuwe serie externe harde schijven gentroduceerd. De opslagstations maken gebruik van usb 3.0, dat ongeveer tien keer zo snel is dan usb 2.0. De serie bevat twee kleine draagbare modellen en een grotere variant voor bureaugebruik.

Bij de kleine modellen gaat het volgens het persbericht om een instapmodel (M2) en een premiummodel (C2). De M2 is voorzien van een opslagcapaciteit van 1 TB en kun je bestellen met een usb 2.0- of 3.0-aansluiting. Daarnaast is de harde schijf voorzien van een matte laklaag in golfdesign waardoor krasjes en vingerafdrukken minder zichtbaar zouden zijn. Je kunt kiezen uit de kleuren Brown Black, Noble Beige, Mist Gray en Clay Orange.

De C2 beschikt over dezelfde opslagcapaciteit, maar heeft een andere behuizing dan zijn goedkopere broer. Deze is transparant en voorzien van hoogglanslak. Het premiummodel is alleen leverbaar met een usb 3.0-aansluiting. Daarnaast beschikt de C2 over een backup-systeem, Samsung Drive Manager-software en is leverbaar in de kleuren Mystic Gray en Ruby Red.

Met het grotere model, de M3, richt Samsung zich meer op bureaugebruikers. De harde schijf is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 1, 1,5 of 2 TB en is net als de M2 leverbaar met een usb 2.0 of 3.0-aansluiting. Ook is de voorzijde van het apparaat voorzien van een led-lampje die de status weergeeft. De M3 is te bestellen in de kleuren Brown Black en Noble Beige.

De M2 is vanaf eind april in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 69 euro incl. btw. De C2 en M3 worden in mei verwacht voor prijzen vanaf 79 euro incl. btw.