Nieuwe IGEL UD3 voorzien van snelle dual-core processor

Vernieuwde thin client combineert verbeterde multimediamogelijkheden met een grotere energie-efficiëntie.

Persbericht:

Utrecht, 29 mei 2013 – Dankzij een krachtige hardware-update, voert IGEL Technology opnieuw de prestaties op van de IGEL UD3. De compacte UD3 thin client is nu 20% sneller dankzij de VIA Eden X2 dual-core processor met VIA VX900 chipset. En daarmee zelfs sneller dan de single-core versie van zijn ‘grote broer’ - de IGEL UD 5. Naast de nieuwe CPU is de allround thin client voorzien van maximaal 2 GB DDR3 RAM en maximaal 4 GB aan flash-opslag in de vorm van een SATA SSD. Verdere pluspunten zijn Dualview met twee digitale beeldschermen (met een maximale resolutie van 1920 x 1200 pixels) en twee USB 3.0-poorten (naast twee USB 2.0-poorten). Met de nieuwe UD3 dual-core, maakt IGEL de overgang naar de wereld van cloud applicaties en virtuele desktops aantrekkelijker en toekomstbestendiger dan ooit tevoren. Immers, de vernieuwde versie van zijn bestseller combineert verbeterde multimediamogelijkheden met een grotere energie-efficiëntie.

Betere prestaties, meer multimedia, langer behoud van uw investering

Igel UD3De IGEL UD3 dual-core voldoet aan de uitgebreidere protocol-gerelateerde eisen die tegenwoordig gevraagd worden van thin clients. Bovendien kan met dual-core processors en snelle opslag heel gericht en naar behoefte multimedia redirection worden toegepast. Lokaal decoderen en renderen van mediabestanden vereist veel minder bandbreedte en servercapaciteit om de afspeelkwaliteit te optimaliseren. Daarom kan de nieuwe UD3 met Dualview twee digitale beeldschermen tegelijkertijd aansturen. Als alternatief kan de meegeleverde DVI-VGA-adapter zonder problemen worden gebruikt voor analoge monitoren. Verder biedt het nieuwe model dezelfde bekende voordelen van het UD3-assortiment, zoals Gigabit LAN-ondersteuning en de optioneel verkrijgbare connectiviteitsvoet die de UD3 uitbreidt met een seriële interface en WLAN of een anti-diefstal USB-poort.

Zoals gebruikelijk bij IGEL-apparaten, wordt het nieuwe model geleverd met de IGEL Universal Management Suite (UMS). Deze software zorgt voor gestandaardiseerd en beveiligd beheer op afstand en een snelle uitrol van IGEL Universal Desktops, gemigreerde PC's en geselecteerde thin clients van andere fabrikanten.

Beschikbaarheid

De IGEL UD3-740 LX met IGEL Linux en de IGEL UD3-740 W7 met Windows Embedded zijn verkrijgbaar vanaf 27 mei. IGEL heeft een vijfjarige bring-in garantie op de clients. De IGEL Universal Management Suite (UMS) remote management software wordt standaard meegeleverd.