Nieuwe Intel Atom-processor wordt sneller, kleiner en heet Bay Trail-T

De nieuwste Atom Intel-chip, met de klinkende naam Clover Trail moet nog in gebruik genomen worden. Toch is er al informatie over de opvolger 'Bay Trail-T' uitgelekt. Intel heeft heel wat verbeteringen toegepast ten opzichte van Clover Trail: het rekenhart is kleiner en presteert aanzienlijk sneller.

De naam van de nieuwe chip is Bay Trail-T en heeft vier cores tegenover de daarvoor gebruikelijke twee cores. Waar Clover Trail-chips een maximale kloksnelheid van 1,5 GHz weet te behalen, schroeft Intel de snelheid van deze nieuwe chip op van 1,6 GHz tot aan 2,1 GHz.

De Bay Trail-T is een zogenaamde System on a Chip, waardoor afzonderlijke componenten geïntegreerd worden in een enkele chip. Zoals het grafische aspect, bij Bay Trail-T de HD4000-chip die we kennen van Ivy Bridge-processoren. Verder ondersteunt Bay Trail-T 3d-camera's en usb 3.0, en verlaagt de chip de stroomconsumptie waardoor de accuduur verbetert wordt.

Wanneer je apparaten met de chip kan verwachten is nog niet duidelijk, maar de kans is groot dat dit nog wel tot 2014 kan duren.

Clover Trail vs Bay Trail-T

De Clover Treail vs. Bay Trail-T-chip. De eerste Clover Trail-apparaten kunnen we komende maanden verwachten, op apparaten met de Bay Trail-T zul je nog even moeten wachten.

Clover Trail vs Bay Trail-T
Nieuwe Intel Atom-chip informatie uitgelekt
Bay Trail-T is de naam. Wat zijn de specs?