Nieuwe iPhone 3G S nauwelijks duurder

Betere hardware voor hetzelfde geld, daar komt de introductie van de nieuwe iPhone op neer.

De iPhone model 3G S (S voor Speed) ligt vanaf 26 juni in de T-Mobile-shop. De 3GS is twee keer sneller, kan videofilmen en heeft allerlei softwareverbeteringen waardoor het toestel langer toekan met een volle accu.

Dat resulteert nauwelijks in een hogere prijs. Alleen bij het goedkoopste abonnement, € 29,95 per maand (gedurende twee jaar), betaal je iets hogere aanschafkosten: € 99,95. Dat was officieel ca. € 85,- bij het vorige 3G-model met 8 GB. Schrijver van dit stukje kreeg een kleine maand geleden de 3G gratis mee bij een 30-euro-abonnement via de Phone House.

Ramsj

In de tarieven bijbehorende voorwaarden die T-Mobile communiceert, verandert er weinig. Het oude model 3G gaat nu in de 'ramsj' voor (officieel) € 29,95 bij een nieuw abo. Zoals gezegd, ze worden in feite dus al enige tijd gratis weggegeven bij nieuwe abonnementen.

Opmerkelijk is misschien dat MMS (foto-SMSjes), een nieuwe functie op de 3G S, niet uit de bundel komen van het iPhone-abonnement. Je moet er per stuk 50 cent voor afrekenen. In Nederland is MMS nooit goed van de grond gekomen, dus dat lijkt niet een grote impact te hebben.