Nieuwe iPhone uitgelekt

De nieuwe iPhone zou zijn uitgelekt. Een medewerker van Apple heeft een prototype van de telefoon achtergelaten in een bar in Redwood (VS). De telefoon is nu in handen van technologiesite Gizmodo.

Om de telefoon te camoufleren zat er een hoes om de telefoon zodat deze op een normale iPhone moet lijken. Dit testmodel beschikt dan ook over een ander uiterlijk dan de 'oude' iPhones.  Ook beschikt deze telefoon over een camera aan de voorzijde (voor videobellen), een grotere camera aan de achterkant en een flitser. De resolutie van het scherm zou ook verbeterd zijn naar 960x640 pixels.

Volgens Gizmodo móet het wel gaan om de nieuwe iPhone. John Gruber van Daring Fireball zegt dat de nieuwe iPhone als vermist is opgegeven door Apple. Brian Lam van Gizmodo heeft ondertussen een brief gekregen van Apple waarin verzocht wordt het prototype terug te geven.

Wanneer de telefoon is aangesloten aan de computer, wordt deze herkend als een iPhone en een usb-kabel verschijnt in beeld. Verder werkt de telefoon niet meer. Apple zou deze op afstand uitgeschakeld hebben.

Er gaan al weken geruchten rond over de nieuwe iPhone. Het is ook zeer waarschijnlijk dat Apple binnenkort een nieuwe telefoon uitbrengt. De laatste jaren is er ieder jaar een nieuwe iPhone verschenen. De laatste keer was dit in juni 2009.

Opvallend is dat Apple, die bekend staat om zijn geheimzinnigheid rond het uitbrengen van nieuwe producten, een iPhone op deze manier uitlekt. Begin dit jaar vertelde een ex-marketingdirecteur van Apple dat hij verondersteld werd af en toe zaken door te spelen naar een bevriende journalist. Op die manier zou Apple de geruchtenstroom doelbewust op gang brengen.