Nieuwe kleurenlasers van Kyocera Mita

Kyocera Mita kondigt twee A4-kleurenlaserprinters aan die volgens de fabrikant kosten besparen en minder belastend zijn voor het milieu. De FS-C5150DN en de FS-C5250DN vallen verder op door een compacte vormgeving.

Beide machines bevatten Kyocera Mita's Ecosys-technologie, dat kostenvoordelen en minder afval met zich mee moet brengen. Bij het ontwerp van de nieuwe printers is in het bijzonder gelet op de milieubelasting.

Het stroomverbruik is volgens de Japanners aanzienlijk gereduceerd in vergelijking tot voorgaande modellen. Daarnaast gebruiken beide machines positief geladen rollers, waardoor er geen ozon vrijkomt tijdens het afdrukken.

Ook het geluidsniveau is volgens Kyocera Mita teruggebracht, dankzij verbeteringen aan de drum en de papierdoorvoer. 'De printers kunnen nu gemakkelijk dichtbij een werkplek staan zonder dat werknemers last zullen hebben van teveel geluid of uitstoot', aldus de fabrikant.

Kostenbesparingen

Dankzij speciale drivers  kunnen de printers per soort afdruk (bijvoorbeeld e-mail) geconfigureerd worden. Zo kun je instellen dat e-mailtjes altijd dubbelzijdig en in zwart-wit uit de printer moeten rollen.

De printers zijn tevens in het bezit van een geïntegreerde functionaliteit voor het doorberekenen van kosten aan individuele gebruikers. De machines bezitten hiervoor honderd afdelingscodes. Ook dit kan bijdragen aan kostenbesparingen.

Snelheid

De FS-C5150DN en de FS-C5250DN drukken respectievelijk 21 en 26 ppm af bij een resolutie van 600dpi. De opwarmtijd is  29 tot 32 seconden, de eerste pagina verschijnt na 9 tot 12 seconden.  Beide modellen zijn per direct verkrijgbaar voor respectievenlijk 435 euro en 595 euro, exclusief btw.