Nieuwe laptoplijn Sony energiezuinig en draagbaar

De Vaio-laptopfamilie van Sony heeft een nieuwe tak gekregen. De laptops uit de Y-tak zijn volgens de fabrikant energiezuinig, compact, lichtgewicht en bieden toch genoeg prestaties om het netbookgenre ruimschoots te overstijgen.

De nieuwe laptops van Sony wegen niet zwaarder dan 1,5 kilogram en hebben een schermdiagnonaal van 11,6 inch en een resolutie van 1366x768 pixels. Ook de batterij moet onderweg zijn mannetje staan met zes uur werktijd. Het is daarmee volgens de fabrikant een ideaal speeltje voor  onder andere zakenreizigers.

De Y-serie is verkrijgbaar in uitvoeringen met diverse systeemconfiguraties. De harde schijf is maximaal 500 GB groot, ondersteund door maximaal 8 GB werkgeheugen. Windows 7 is altijd aanwezig, net als een hd-webcam.

Intel of AMD

De YA-uitvoeringen hebben een Intel Core i3-processor als rekencentrum. De YB-versies doen het met een AMD Vision-rekenhart, met een ingebouwde videochip, voor een 'vloeiende en scherpe hd-ervaring', zo beweert Sony in het persbericht.

De YA-laptops zijn vanaf februari verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf 750 euro, inclusief btw en verwijderingsbijdrage. De YB-modellen hebben een adviesprijs van 500 euro.