Nieuwe 'lichte' KPN-abonnementen voor HSDPA

Onlangs verhoogde KPN de snelheid van zijn UMTS-netwerk door toepassing van de HSDPA-technologie. KPN introduceert nu twee 'lichte' abonnementen voor wie de volle snelheid van HSDPA niet nodig heeft op zijn of haar laptop.

Dankzij HSDPA is het UMTS-netwerk tot vijf keer sneller geworden, met een maximale snelheid van 1,8 Mbit/s, vergelijkbaar met een eenvoudig ADSL-internetabonnement thuis. HSDPA is nog niet in geheel Nederland te gebruiken, maar het mobiele netwerk wordt de komende weken flink uitgebreid, zodat nog in december negentig procent van de Nederlanders kan worden bediend met 'mobiel breedband'.

Drie abonnementen
Niet elke gebruiker heeft dezelfde snelheid nodig en daarom biedt KPN drie verschillende abonnementen aan voor mobiel internet, namelijk de Flat Fee Lite (voor 34,95), de Flat Fee Comfort (voor 49,95) en de Flat Fee (voor 79,95). De snelheden zijn respectievelijk 128/64 kbit/s, 768/384 kbit/s en 1,8 Mbits/s/384 kbits/s. De datalimiet bedraagt respectievelijk 200MB, 1 GB en 2 GB. Meer data down- en uploaden kost bij de twee lichte abonnementen een paar dubbeltjes per MB extra.

Kant en klare laptops
Verder biedt KPN de klant keuze uit twee kant en klare HSDPA-laptops: het Fujitsu Siemens Lifebook E8210 en het Flybook V33i. Ze zijn standaard al voorzien van een ingebouwde UMTS-/HSDPA-kaart. Software installeren is niet meer nodig; ze zijn direct gebruiksklaar.

Info: www.kpn.com