Nieuwe messaging app van Google in ontwikkeling

Hoewel diensten als WhatsApp en Facebook Messenger de meest gebruikte apps zijn om berichten mee te versturen, waagt ook Google zich in deze markt.

Berichtendienst van Google

De Wall Street Journal meldt dat de app de strijd aan moet gaan met populaire diensten als WhatsApp en Facebook Messenger. De dienst zou echter verder gaan dan enkel het versturen van berichten. Zo betrekt Google haar kennis en technologie over artificial intelligence bij het project. Ook zou de app voorzien zijn van een chatbot die je vragen kunt stellen en je een antwoord door hiervoor het internet af te zoeken naar een antwoord.

Google en artificial intelligence

Interessant is de integratie met Google's artificial intelligence-technologie. Hoe dit geïmplementeerd wordt in de app is nog niet duidelijk, maar het is goed mogelijk dat door middel van deze technologie de app gebruikers betere en snellere context kan bieden bij vragen die de chatbot gesteld worden.

Hoe de app heet, wanneer deze verschijnt en of deze überhaupt verschijnt is niet bekend. Reuters geeft aan dat Google zelf geen commentaar geeft op het nieuws. Ook is niet bekend hoe de app zich verhoudt tot Google Hangouts, de huidige berichtendienst van Google die minder populair is dan vergelijkbare services als WhatsApp. Het ligt voor de hand dat als de app er komt, deze Hangouts zal vervangen. Google maakt met een app als deze kans om grote slagen te maken als de dienst genoeg onderscheidend is. Apps van Google zijn sowieso populair, want vijf van de tien meest gebruikte apps ter wereld zijn afkomstig van Google.